Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Καθαρισμός του σχολείου

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης αποφάσισαν να καθαρίσουν την αυλή αλλά και το χώρο γύρω από το σχολείο από τα πεταμένα σκουπίδια. Είναι μια ουσιαστική αλλά και ταυτόχρονα συμβολική κίνηση. Από τη μία θα βελτιώσει την εικόνα του σχολείου μας και από την άλλη θα δώσει ένα μήνυμα σε όλους: φροντίζουμε το περιβάλλον!  

Έμπνευση για την εθελοντική μας δράση αποτέλεσαν κάποιες ιστοσελίδες, οι οποίες αναφέρονταν στη ρύπανση του περιβάλλοντος. Επίσης, φυλλάδια τα όποια μοιράζονται στους δρόμους, για να παρακινήσουν τους περαστικούς, ώστε να ενεργήσουν και να κάνουν κάτι για να σώσουν το περιβάλλον, το οποίο εμείς οι ίδιοι το έχουμε καταστρέψει. Ακόμα και στην τηλεόραση γίνεται λόγος για αυτά τα θέματα: την αποψίλωση των δασών, τη μόλυνση των υδάτινων πόρων κ.α. 

Εμείς, με την σειρά μας, θέλουμε να κάνουμε ένα κόσμο καλύτερο και γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε κάνοντας εθελοντικές εργασίες, αρχικά στο χωριό μας, καθαρίζοντας το, και μετά θα επεκταθούμε και αλλού. Στόχος είναι να μιλήσουμε σε πολλούς ανθρώπους, να τους κινητοποιήσουμε για να βοηθήσουν.


Χρήστος Τ.
                                                                                             Θανάσης Σ.
                                                                                             Γιάννης Κ.
                                                                                             Αστέριος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου