Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Λαχειοφόρος Αγορά

   Στις μέρες μας ο εθελοντισμός ακμάζει. Αυτό οφείλεται στις σύγχρονες συνθήκες, κυρίως στην οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως μόνο με την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη μπορούν να συμβιώσουν. Οι ανάγκες των ανθρώπων είναι μεγάλες και επομένως και το πεδίο προσφοράς.  Εξάλλου η χαρά της προσφοράς είναι μεγαλύτερη από την απραξία. Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνουμε κι εμείς εθελοντές.
      Η Γ΄ τάξη του 2ο Γυμνασίου Χαλάστρας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έπειτα από αρκετή σκέψη καταλήξαμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια λαχειοφόρο αγορά, με κάποιο αντάλλαγμα στον τυχερό λαχνό. Οι λαχνοί θα προέρχονται  από προσφορές των τοπικών καταστημάτων αλλά και δικές μας οικοτεχνίες και κατασκευές. Για να μπορέσει να γίνει αυτό, θα χρειαστούμε τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Θα χρειαστούμε κάποιους λαχνούς τους οποίους έπειτα εμείς τα παιδιά θα τους μοιράσουμε σε γονείς, συγγενείς, φίλους ακόμη και αγνώστους. Άμα η λαχειοφόρος αγορά έχει επιτυχία, τότε θα απευθυνθούμε στη κοινότητα του χωριού μας και ειδικότερα στο πρόεδρο, για επιπλέον οικονομική βοήθεια.  Στη συνέχεια θα ζητήσουμε και τη βοήθεια της εκκλησίας , η οποία στηρίζει πάντα αυτές τις δράσεις. Ύστερα, όταν καταλάβουμε πως έχουμε μαζέψει το επιθυμητό ποσό θα δώσουμε τα χρήματα στη γυμνασιάρχη του σχολείου μας και θα της ζητήσουμε να στείλει το ποσό στα παιδικά χωριά SOS.
  Αν καταφέρουμε και κατορθώσουμε αυτή την επιθυμία μας θα είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί θα μπορέσουμε, έστω και λίγο, να βοηθήσουμε κάποιους. 


Κωνσταντίνα Κ.
Στέλλα Β.
Μάγδα Κ.
Βάσω Τ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου