Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εθελοντές μαθητές και νέοι



Εθελοντική δράση
(σύντομη περιγραφή)
Αιτίες
(τί την προκάλεσε;)
Αποτελέσματα
(τί πέτυχε ή θα επιτύχει;)
Στις 6 Απριλίου του 2014 η εθελοντική ομάδα ‘VOLTσυμμετείχαν στη δράση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας-Θεσσαλονίκη 2014 για την καμπάνια “Let’s Do it Greece” επισκέφτηκαν τα τείχη στο κέντρο της πόλης με σκοπό τη συμμετοχή στον καθαρισμό της περιοχής.
Η αιτία που προκάλεσε αυτή την εθελοντική δράση ήταν η ύπαρξη πολλών σκουπιδιών στους δρόμους και η αδιαφορία των περισσότερων ανθρώπων της Γης για το  σπίτι του (το περιβάλλον)
 Ήταν μια δράση η οποία έφερε σε όλα τα μέλη της ομάδας το αίσθημα της απογοήτευσης για την νοοτροπία πολλών ανθρώπων, αλλά και της ικανοποίησης για τη συνεισφορά στο περιβάλλον και στην καλύτερη όψη της περιοχής.
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου η ομάδα εθελοντισμού της Σχολής Καλαμαρί συμμετείχε στην αναδάσωση του Σέιχ Σου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων, το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5. Εκτός από όλους αυτούς υπήρχαν και πολλές οικογένιες.
Η αναδάσωση έγινε για την φροντίδα του Δάσους, την προστασία του, την ομορφιά του και έπειτα για την αγάπη της Γης και όσα άλλες ζωές υπήρχαν μέσα στο Δάσος.
 Η ομάδα εθελοντισμού «VOLT» κατάφερε να δενδροφυτεύσει 35 δέντρα γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.




























Χρήστος Τ.
Θανάσης Σ.
Αστέριος Κ.
Ιωάννης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου