Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η πολύπλευρη εθελοντική δράση 
της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης



Εθελοντική δράση
(σύντομη περιγραφή)
Αιτίες
(Τι την προκάλεσε;)
Αποτέλεσμα
(Τι πέτυχε ή θα επιτύχει;)
Κατασκευή σχολείου στην επαρχία Awo Idemili στη Νιγηρία

Για να βοηθήσουν συνανθρώπους  μας που έχουν ανάγκη, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της κοινωνικότητας και ομαδικότητας στους συμπολίτες  μας, την παρακίνηση των μελών μας και συμπολιτών μας για εθελοντισμό.
Η ανέγερση του σχολείου τόνωσε την τοπική κοινωνία χαρίζοντας ελπίδα για το αύριο. Πολλά παιδιά που πριν δεν πήγαιναν σχολείο, τώρα πλέον είναι μαθητές.







Το χαμόγελο του παιδιού 



Εθελοντική δράση
(σύντομη περιγραφή)
Αιτίες
(Τι την προκάλεσε;)
Αποτέλεσμα
(Τι πέτυχε ή θα επιτύχει;)
Σημαντική είναι η συνεισφορά ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες στους στα παιδιά. Έτσι λοιπόν στον Οργανισμό υπάρχουν εθελοντές γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, τεχνικοί και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του Οργανισμού.

Η ενεργοποίηση των εθελοντών  γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά και την επιθυμία τους. Είναι σίγουρο ότι χωρίς τη συνεισφορά τους, το εύρος των δράσεων του Οργανισμού δε θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλο. 

Ο εταιρικός εθελοντισμός στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει δημιουργήσει ένα δίαυλο προσφοράς και επικοινωνίας μεταξύ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και διάφορων εταιρειών που εμπράκτως αποδεικνύουν πως αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία.
Αξιοποιώντας  την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών έχει καταφέρει  να δημιουργήσει το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι, που εκτός από μια πλούσια συλλογή από μπομπονιέρες και προσκλητήρια για όσους επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας τις ευχάριστες και μοναδικές στιγμές της ζωής τους, ετοιμάζει και χειροποίητες κατασκευές και δώρα που διατίθενται στα παζάρια του Οργανισμού.

 Ως αποτέλεσμα της εθελοντικής δράσης έχουμε τη δημιουργία: της Εθνικής τηλεφωνικής γραμμής για τα παιδιά SOS 1056, το Amber Alert Hellas, το Εθνικό κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά και τη δημιουργία Σπιτιών φιλοξενίας.




Δράσεις ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Εθελοντική δράση
(σύντομη περιγραφή)
Αιτίες
(Τι την προκάλεσε;)
Αποτέλεσμα
(Τι πέτυχε ή θα επιτύχει;)
Τον Δεκέμβρη, συγκέντρωσαν παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια,  επέκτειναν το πρόγραμμα εμβολιασμού ανασφάλιστων κοριτσιών και διέθεσαν σεφ του τηλεοπτικού σταθμού να συνεισφέρουν στο εθελοντικό αυτό έργο. Ακόμα, φύτεψαν 15.000 δέντρα στην Πεντέλη και σύμφωνα με τους συνεχείς απολογισμούς τροφίμων, τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί, έχουνε φτάσει μέχρι και 3.735.156 κιλά.
Όλο αυτό το συλλογικό εθελοντικό έργο, το προκάλεσε η έμφυτη εσωτερική ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται υποστήριξη και βοήθεια. Βέβαια, μία αφορμή δημιουργίας όλου αυτού του συνόλου, ήταν και οι συνθήκες, καθώς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν παραλύσει πολλές οικογένειες.
Η κοινωνική ευαισθησία καθώς και το περιβάλλον, ως καθοριστικοί παράγοντες της ποιότητας ζωής, έχει αποκτήσει σημαντική θέση στη δημοσιογραφική ατζέντα του ΣΚΑΪ. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, και ανακυκλώσεις φτιάχνοντας μία δυναμική δραστήρια ομάδα που συνεχώς αυξάνεται.
Από τις αρχές του 2010, η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ «Όλοι Μαζί Μπορούμε» αγκαλιάστηκε από πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Κάτω από την «ομπρέλα» της εκστρατείας αυτής συμπεριλαμβάνονται δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη καθώς και υποτροφιών για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δε μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών.


Ανδρονίκη Β,
 Παναγιώτης Δ. 
Μαγδαληνή Δ. 
Ελένη Κ.
 Σουζάνα Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου